⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Personalităţi tătare: Aledin Amet

tatar,tatarca,tatarşa,tatarlar,tatarlık,tatarım,tatarman,tartar,tatars,tatari,tatareşte

Aledin Amet
Deputat in Parlamentul Romaniei din partea Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania .Poet si ziarist. S-a nascut pe 25 decembrie 1967 in orasul Constanta. Fiul lui Buran si Leman. Cursul primar si gimnazial il urmeaza la scoala generala nr. 32 Constanta, iar studiile medii la liceul "Ovidius"(cls a IX-a si a X-a) si la liceul industrial a XI-a si a XII-a. E de asemeni absolventul unei scoli post-liceale de informatica la Timisoara si al Facultatii de Filologie si Ziaristica din cadrul Universitatii "Hiperion"- Bucuresti. Isi ia licenta in 1997.
Din activitatea parlamentara se remarca initiative legislative de importanta majora pentru comunitatea tatara din Romania, printre care: studierea limbii tatare in scoli ca materie optionala si legea privind declararea zilei de 13 decembrie ca zi a tatarilor din Romania. Pe langa acestea este coautor la multe alte legi.
Ca ziarist debuteaza in ziarul "Dobrogea noua", in 1985.Colaboreaza la "Contemporanul", "Metafora", "Karadeniz", "Caş", "Tomis". Editorial debuteaza in 1999.

-"Dictionarul personalitatilor turco-tatare din Romania", Agi-Amet Gemal, editura Metropol,1999.
-"4 ani in Parlamentul Romaniei [texte politice]" , Aledin Amet, Ovidius University Press, Constanta, 2008.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!