⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Alegeri la Muftiat

tatar,tatarca,tatarşa,tatarlar,tatarlık,tatarım,tatar

Începând de pe data de 16 aprilie și până pe data de 10 mai se pot depune candidaturile pentru funcţia de Muftiu, șef al Cultului Musulman din România. Muftiul va fi ales pentru o perioadă de 5 ani.

Pe data de 10 mai, va avea loc Adunarea Generală a Imamilor, în cadrul căreia vor fi aleşi noii membri ai Consiliului Sinodal (Şura-i Islam).
La rândul său, noul Consiliu Sinodal se va întruni pe data de 10 iunie, la sediul Muftiatului, pentru alegerea Muftiului, șef al Cultului Musulman din România.
Consiliul Sinodal (Şura-i Islam) este organul suprem care ia decizii privind organizarea şi funcţionarea Cultului Musulman din România, fiind compus din: Muftiul în funcţie care este şi preşedintele de drept, câte patru reprezentanţi ai U.D.T.T.M.R şi U.D.T.R, directorul Colegiului Naţional Kemal Atatürk din Medgidia şi 15 imami.
Actualul Muftiu al României este Iusuf Murat. Acesta și-a intrat în drepturi de la 1 octombrie 2005, când a primit confirmarea de numire de la Ministerul Culturii şi Cultelor. Iusuf Murat s-a născut pe 18 august 1977 în oraşul Medgidia, județul Constanţa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!