⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Înfrăţire între Agigea şi Çifteler(Eskişehir/Turcia)

Share/Bookmark


Înfrăţire între Agigea şi Cifteler

O delegaţie a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, condusă de preşedintele Amet Varol, s-a întors în urmă cu doar câteva zile din Turcia. Vizita a fost prilejuită de semnarea unui protocol de înfrăţire între localitatea constănţeană Agigea şi cea turcească Çifteler, de lângă Eskişehir.

Implicarea tătarilor în această acţiune de înfrăţire între cele două localităţi nu este deloc întâmplătoare. Provincia Eskişehir este recunoscută drept una locuită de o populaţie numeroasă de etnie tătară, iar relaţiile dintre comunitatea tătară din România şi cei din partea centrală a Anatoliei datează de ani buni şi se concretizează an de an în participări laolaltă la diferite manifestări internaţionale cultural - artistice iar acum şi administrative.

Potrivit preşedintelui UDTTMR, în cadrul vizitei, membrii delegaţiei din România s-au întâlnit şi cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ din Eskişehir, purtându-se astfel discuţii cu oameni de afaceri din zonă în vederea dezvoltării unor investiţii în judeţul Constanţa.
Pentru a duce la îndeplinire misiunea pentru care delegaţia a pornit săptămâna trecută spre Turcia, reprezentanţii UDTTMR au fost însoţiţi şi de primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, care îi va aştepta acum în vizită pe „fraţii” din Çifteler. Primarul constănţean speră ca, până la începutul lunii martie, când ar trebui să îi primească pe oaspeţii din Turcia, să finalizeze şi lucrările la geamia din satul Lazu, pentru ca inaugurarea să se facă într-un cadru festiv, în prezenţa musafirilor. „A fost o experienţă foarte interesantă vizita la Çifteler pentru că am constatat că, spre deosebire de noi, acolo sunt foarte mulţi întreprinzători încurajaţi să facă afaceri. În aceste condiţii, nu mă mai surprinde că pe 2010 Turcia a avut o creştere economică de 8,5%”, a declarat primarul Cristian Cîrjaliu.

sursa: cugetliber.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!